Egészséges lakóklíma

kellemes lakóklíma

A kellemes komfortérzethez elengedhetetlen a belső tér megfelelő klímája. A pórusbeton páraszabályozó képessége, kiváló hőszigetelő tulajdonsága egyenletes, a belső tér hőmérsékletével közel azonos felületi hőmérséklete otthonának egészséges életteret, magas komfortérzetet biztosít.

Ezt befolyásolja a jó hőszigetelő és hőtároló képesség, mely arról gondoskodik, hogy télen jó meleg, nyáron kellemesen hűvös legyen a belső térben. A rossz hőszigetelés és hőtárolás nyáron a belső tér túlmelegedését, télen a falak gyors kihűlését okozhatja.


Az Ytong kitűnő hőszigetelő képességéből adódóan a falak magas felületi hőmérséklettel rendelkeznek, így a rossz hőszigetelésű építőanyagokkal ellentétben, kellemes hőérzetet biztosítanak, továbbá a belső térben keletkező pára nem csapódik le a falakon, ezáltal nem telepednek meg a penészgombák. A jó közérzethez a kellemes szobahőmérsékleten túl hozzátartozik az optimális páratartalom is. Az Ytong falazóelemek kiváló páraáteresztő tulajdonságúak, - amennyiben a falazatra kerülő további rétegek is azok - rendeltetésszerű használat mellett megfelelő lakóklímát eredményeznek.