Egyéb

Lehet-e az Ytong falra nehéz tárgyakat rögzíteni és milyen módon?

Természetesen az Ytong falazatra is lehet nehéz tárgyakat (pl. konyhaszekrény) rögzíteni. Hogy milyen súlyú szerkezeteket, az a falazat vastagságától és a rögzítő dübelek típusától függ.  A dübel gyártók sokféle dübelt kínálnak kimondottan pórusbeton falakra történő különféle terhek rögzítéséhez.

Alkalmas-e az Ytong falfűtés kiépítésére?

Az Ytong falak alapvetően alkalmasak falfűtés kiépítésére, azonban ebben az esetben a falazaton kialakítandó vakolat típusát, kivitelezési módját kell annak megfelelően megválasztani, hogy az (is) alkalmas legyen a falfűtés fogadására. Az Ytong falszerkezetek hőkapacitása megfelelő ahhoz, hogy rajtuk falfűtés kialakításra kerülhessen, a csövezés rögzítése pedig ugyancsak megoldható.

Sugároz-e az Ytong?

Az Ytong rendszer elemeinek fő alkotói - homok, mész, cement, víz - legnagyobb részben természetes alapanyagok. Ezek alkotják a földfelszín túlnyomó részét. Mivel természetes alapanyagokból készül és az előállítás során sem kerül kapcsolatba semmilyen sugárzó anyaggal így maga az elkészült pórusbeton elemeknek is a sugárzása jóval a határérték alatt van. Annyira sugároz az Ytong mint amennyire a föld feszínén megtalálható természetes anyagok sugároznak.