Hírek

Épületenergetikai forradalom előtt állunk!

A Magyar Energiahatékonysági Intézet 2016. október 27-én Budapesten egy magas szintű szakmai rendezvényt szervez „Épületenergetikai forradalom előtt állunk!" címmel.

Tudta, hogy egy német háztartás ma annyi energiát használ fel egy hét alatt, mint amit a hetvenes években egy nap alatt? Vajon nálunk ez mikor várható?

Magyarország legnagyobb energia-megtakarítási potenciálja az épületekben van. A háztartásokhoz kötődik az összes felhasznált energia harmada, melynek negyven százaléka, kb. 150 Petajoule – nagyjából Pécs városának 20 évi energiafogyasztása - megspórolható lenne, ha a magyar otthonokon a szükséges energiahatékonysági korszerűsítéseket elvégeznék.

  • De MEGÉRI energiahatékonysági beruházásra költeni?
  • Mennyi időn belül térül meg új épületek esetén a szigorúbb energetikai szint?
  • Vajon csak a megtérülés számít?
  • Hol a költségoptimum?

A Magyar Energiahatékonysági Intézet egy közös gondolkodásra invitálja a tervező és gépész szakembereket, az energiahatékonysági szektor képviselőit 2016. október 27-én.

Sok tervezési munkánál már ma a közel nulla energiaszintet kell meglépni, így fontos megbeszélnünk, hogy az energiahatékonyság ösztönzése, az új technológiai követelmények mennyiben befolyásolják a tervezők munkáját. Azt is érdemes közösen átgondolnunk, hogy az energiahatékonyság javítása, az energiafelhasználás racionalizálása amellett, hogy komoly befolyással bír az emberek mindennapi kiadásaira, életminőségére, egészségére, egyben közérdeket is szolgál. Hatással van napjaink gazdaságpolitikájára, eszköze lehet a gazdasági kilábalásnak, a környezetre és végső soron a globális klímaváltozásra.

A rendezvény előadói a műszaki tudományokban, energetikában jártas hazai elméleti és gyakorlati szakértők lesznek.

MÉK-Online Továbbképzési Információs Rendszer (OTIR) jóváhagyásával a konferencián való részvétel továbbképzési pont értéke: 2 pont

További információ:
http://mehi.hu/rendezveny