Multipor

Multipor

A folyamatosan emelkedő energiaárak, és néhány az Uniós ösztönző finanszírozási program eredményeképpen napjainkban felgyorsult a régi házak, lakások utólagos hőszigetelésének igénye. Épületeink energia és fűtés igényét csökkentő megoldás, elsősorban a meglévő vagy új falszerkezetek hőszigetelésének javításával érhető el a szerkezetek külső oldali szigetelésének fokozásával. 

Mi a Multipor?

A termék előállítása az Ytong falazóelemhez nagyon hasonló. Az alapanyagok megegyeznek, ugyanazok a természetes ásványi összetevők (mész, homok, cement, víz, pórusképző alumínium paszta és gipsz).
Ahhoz, hogy az Ytong kiváló tulajdonságait megtartva a már ismert és bevált termékek hőátbocsátási értékéhez igazodó hőszigetelőanyagot kapjunk, tulajdonképpen a pórusok számát kell növelni. Az eredmény a pórusbeton falazóelemek pórustartalmának többszörösével rendelkező, alacsony hővezetési tényezőjű, könnyű (115 kg/m3) Multipor lapok.

A Multipor ásványi hőszigetelő lap rendkívüli anyagtulajdonságainak köszönhetően sokoldalúan alkalmazható hőszigetelő anyag. A Multipor ásványi szigetelőlap előállítása környezetkímélő módon ásványi nyersanyagokból, úgy, mint mészből, homokból, cementből és vízből történik, amelyhez pórusképző anyagot kevernek.

Az ásványi és egyúttal szálasanyag-mentes Multipor ásványi szigetelőlap a hőszigetelés új minőségét kínálja: tömör, mégis jó hőszigetelő. Mindezeken túl a lapok nem éghetők, alaktartók, páraáteresztők, nyomásállók és víztaszítók.K
örnyezetvédelemA Multipor ásványi hőszigetelő lap a szálas vagy polisztirol hőszigetelések praktikus és környezetbarát alternatívája. Összetevőinek köszönhetően a Multipor ökológiailag kifogástalan építőanyag. Nem tartalmaz rostokat vagy egyéb káros anyagokat.

A Multipor ásványi hőszigetelő lapok kiváló minőségben, nyersanyag- és energia- megtakarítással készülnek. A Multipor hőszigetelő lap megkapta a Magyar Környezetbarát Termék Tanúsítványt. A "környezetbarát építési termék" kitüntetés azokat az építtetőket is meggyőzi, akik nagy súlyt helyeznek a környezetbarát építésre.

Gazdaságos és környezetbarát: A hőszigetelő-anyagok használata régi és új épületeknél fűtési energia felhasználást takarít meg, és csökkenti a légkörbe kibocsátott szennyezőanyag mennyiséget.